Saturday, December 29, 2012

JACK REACHERi maailmas

JACK REACHER - Film, mis naelutas kaheks tunniks (ja tiba veel peale) totaalselt tooli külge ja tegi veel üht märkimisväärset asja - ta haaras kaasa terve saalitäie (peaaegu täismaja) inimesi, tegi saali terve filmi vältel peaaegu et haudvaikseks, mida eriti massiseansside puhul ei juhtu. Pole nii vähe ringi sebimist veel kohanud esilinastuste ajal - kõik olid justkui hüpnotiseeritud. Ühesõnaga - 2 tundi puhast ja KVALITEETSET meelelahutust oma parimas võtmes! Kõva värk!







Jack Reacher on üks kivikõva vend, kelle jaoks seadusi pole olemas, või tähendab ta ise teeb need. Kes raamatut Reacheri seiklustest on lugenud, eks see teab seda isegi. Aga kindlasti enamus pole lugenud, kaasa arvatud mina, kes läksin seda filmi vaatama suhteliselt puhtalt lehelt. Olin näinud küll kahte erinevat treilerit mitu korda, kuid see polnud absoluutselt film, mida olin terve aasta pikisilmi oodanud. Pigem teadsin et ta tuleb ning Tom Cruise seal madistab - sellest piisas, et kätt pulsil hoida.
Aga nüüd kui asi on nähtud, pean tõdema et see oli aasta üheks positiivsemaks üllatuseks ja absoluutselt on selge ka see, et antud film mahub mul isiklikult selle aasta 20 parima filmi hulka, isegi 15 hulka, kui täpsem olla! Prometheus, Avengers ja muud selle aasta suvised suurfilmid kahvatuvad selle kõrval, just eelkõige oma hinge poolest, mis sellel filmil oli meeletult suur!

Filmil on ülihea minek, oma tempo - kordagi ei tekkinud momenti, et oleks millegile muule mõelnud. Tom Cruise, kes suvel pidas oma 50. sünnipäeva, on väga heas vormis ning sobis nimikangelast mängima lausa ideaalselt, olgugi et raamatutegelane on 20 cm pikem ja ilmselt ka poole kogukam, ehk siis ühesõnaga põkk. Aga mindi seda teed ja tuleb välja et see oli ka õige tee! Milline vaist tegijatelt, ja noh samas, Tom Cruise ju ei suudakski alt vedada!? :)
Muusika, montaazh, heli - kuratlikult hea. Eriti tuleb kiita helimeistreid kes ameerika sportautode mootorihääled sedavõrd kenalt häälde on timminud! Lisaks suurepärased kõrvalkarakterid vanameistrite Robert "vesternikunn" Duvalli ning Richard "kõrvalosakunn" Jenkinsi poolt. Silmale seekord ilu pakkumas Rosamund Pike, kes mis seal salata, veab välja...
Nii, et kellel tahtmist head põnevust ja 2012 ühte parimat autode tagaajamissteeni näha, vut-vut kinno! Welcome to Jack Reacher land! 8/10


No comments:

Post a Comment