Tuesday, December 18, 2012

LINDPRIID ON KÕVAD MEHED!

LAWLESS (Lindpriid) on 100% mehist tõugu film. Verd, viskit, vägivalda ja vastupidi... ja seda vägivallapoolt kujutatakse siin suhteliselt karmikäeliselt ning tulemus mis vaatajateni jõuab väärib igati filmile seatud piirangut, alla 14 keelatud! Isegi suht leebe.
Aga ka naistele on siin vaatamist - teadupärast päris paljudele õrnema soo esindajatele meeldib Tom Hardy - tema kähe hääl ja macholik hoiak. See sama combo on kõige ehtsamal kujul ka selles filmis esindatud. Seega film meestele, kuid ka naised saavad oma.... ja naiste juures on alati SEE ASI, mis meeste elusaatust mingil moel muudab ja nii on ka antud filmis, kus...



... Lood rulluvad lahti karmide meeste karmis maailmas. Tõestisündinud lool ja romaanil "The Wettest County in the World" põhinev film räägib kolmest vennast, kes Virginia osariigis ühes väikses mägikülas oma äri ajavad - salaviinaäri! Viskit ja samakat voolab ojadena ja kõik kes tellivad on rahul! Nii ajavad siis vennad oma äri.
On börsikrahhile järgnenud ajastu, käivad 20'ndad. USA-s valitseb alkoholi keeluaeg, võimude seas lokkab korruptsioon ja maffia astub oma kullasoont mööda. Ehk siis kõike aetakse salamisi, ebameeldivad inimesed kõrvaldatakse teelt ja nii see elu käib, või vähemalt käis. Ka vennastel sujub kõik kenasti, kuni ühel päeval saab haisu ninna ja tuleb maakonda asja uurima üks eriti karmi käega politseiametnik (Guy Pearce), kes saatuse kiuste meeste ärile pinnuks silmas on. Konflikti on õhus tunda juba esimesest omavahelisest kohtumisest. Ja nii see asi jääda ei saa...

Film kõnnib mööda gängsterifilmile omast rada, millele omakorda lisab vürtsi cool ja omamoodne vesternipool, kus hobuste asemel kihutatakse vanaaegsete ent stiilsete autodega. Muusika on robustselt hea, eht vesternelik ja mis seal salata, sobib sinna kui rusikas silmaauku! Ehk siis tegemist sellise gängster-vestern žanriga, mis on väärt nähtus muude tänapäeva popdraamade, actionfilmide ja rom-kommide kõrval. Näitlejate ansambel taas muljetavaldav.
Soovitan soojalt ja kiidan filmi hindele 8! (10 palli skaalas, nagu ikka :)


No comments:

Post a Comment